Onze aanpak

Als GZ-psychologen beheersen we verschillende behandelmethodieken. In de behandeling kunnen we gebruik maken van (een combinatie van) onderstaande behandelmethodes. 

  • Cognitieve gedragstherapie

Veel klachten komen voort uit belemmerende gedachten. Gedachten over jezelf, de ander of de wereld. Gedachten die niet kloppen bij de werkelijkheid. Om er achter te komen welke gedachten helpend zijn en welke niet, gaan we samen op onderzoek uit. Je gaat ervaren wat er gebeurt als je dingen anders doet. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageren ze wel zo anders? En hoe voelt het voor jou? Het is een actieve behandelvorm. Tijdens de sessies wordt geoefend en er worden oefeningen en handvatten meegegeven voor het dagelijks leven.

  • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

Het is een behandelmethode om traumatische gebeurtenissen te verwerken, bijvoorbeeld een  ongeval, medische handelingen of pesterijen. Voor meer informatie kijk op de website van de vereniging EMDR Nederland en bekijk de filmpjes.

  • Medische hypnose

Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht (trance). In deze toestand is het brein gevoelig voor therapeutische suggesties en verandering. Kinderen vinden hypnose plezierig. Het resultaat van de behandeling is snel; zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfcontrole worden erdoor verhoogd.

  • Oplossingsgerichte therapie

Veel behandelingen richten zich op de klacht. Waar komt het vandaan? Wat betekent het? Welke patronen liggen eraan ten grondslag? Oplossingsgerichte therapie is gericht op vragen als: Wat wil je eigenlijk? Hoe wil je dat je leven eruit ziet? Wat wil je graag veranderen? Stapsgewijs naar je wens toe denkend, blijkt dit ineens haalbaar. Je werkt op een positieve manier weg van je klacht.

  • Kortdurende ouderbegeleiding

Kortdurende hulp met als doel inzicht te verwerven in het gedrag van je kind, je ouderrol en de opvoeding. Als ouder heb je vaker vragen en twijfels over de opvoeding van je kind. Als je met deze vragen blijft zitten, kun je hierin begeleid worden. Hierdoor is er meer ruimte voor een positieve relatie tussen ouder en kind.

  • Mediatie therapie

Behandeling van het kind via de ouders. Ouders krijgen adviezen en handvatten hoe ze met het gedrag van het kind moeten omgaan. Doordat de interactie tussen de ouders en het kind verandert, verandert het gedrag van het kind ook.  

  • Spel

Jonge kinderen uiten zich over het algemeen gemakkelijker door bijvoorbeeld te tekenen of te spelen met spelmateriaal. We gebruiken in onze behandelingen dan ook diverse spel- en creatieve materialen.

Onze aanpak | Twist Apeldoorn

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.